Livet med mina killar i Stockholms skärgård

Lyxig kräft/räksoppa.

Här kommer ett recept på en festlig och krämig kräftsoppa toppad med rökta räkor.
Rätten passar perfekt i mindre portion som förrätt eller som huvudrätt.

Ingredienser:

  • 3-4 morötter
  • 0,5 g saffran
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 5 dl crème fraiche
  • 400 g kräftost
  • Kräftstjärtar
  • Rökta eller ”vanliga” färska räkor beroende på vad du föredrar
  • lite dill
  • 1-2 krm Seafood & Fish-krydda (eller efter smak)
  • 1-2 krm salt (eller efter smak)
  • 1-2 krm peppar (eller efter smak)
  • Lite Cayennepeppar

 

IMG_7840

Börja med att skala och riva morötterna grovt. Fräs morötterna i olivoljan till de börjar få lite färg, salta och peppra. Tillsätt vatten, buljong och saffran, rör om och låt sjuda i några minuter. Därefter tillsätter du crème fraiche och kräftosten. Krydda därefter rikligt med seafoodkryddan och Cayennepeppar. Smaka av och låt den puttra på i minst 45 minuter på svag värme. kräftorna tillsätts någon minut före servering och rörs ner i soppan.

-Toppa med en en klick aioli, färska rökta räkor och dillvippa. Servera tillsammans med gott bröd.

IMG_7845

Smaklig måltid!


 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats